Piektdiena, 19 Aprīlis 2024

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Izdzīvo nevis pats stiprākais, bet gan visjutīgākais pret pārmaiņām.

Čārlzs Darvins

Bijušajam Daugavpils mēram Eigimam par kukuļa pieprasīšanu tiesa piespriež trīs gadu cietumsodu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmajā instancē piektdien bijušajam Daugavpils domes priekšsēdētājam Rihardam Eigimam par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu un nelikumīgi glabātām astoņām patronām piespriedusi trīs gadu cietumsodu.

Eigimam tiesa piesprieda reālu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, naudas sodu, daļēju mantas konfiskāciju, tiesību atņemšanu ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts un pašvaldības iestādēs un uzņēmumos, kā arī probācijas uzraudzību.

Šajālietā apsūdzētajam uzņēmējam Jānim Sprūgam tiesa par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu un četriem mēnešiem.

Vienlaikus noteikts uzņēmumam, kura labā tika izdarīta kukuļošana, piespiedu ietekmēšanas līdzeklis – naudas piedziņa 25 000 eiro.

Tiesas spriedums nav stājies spēkā, un to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā.

Lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kas iepriekš informēja, ka Daugavpils pilsētas domes izsludinātajā iepirkumā bijis noslēgts līgums ar uzņēmēja pārstāvēto uzņēmumu. 2018. gadā amatpersona pieprasījusi ne mazāk kā 10 000 eiro kukuli par minētā uzņēmuma atbalstīšanu.

Pats Eigims ziņu aģentūrai LETA iepriekš pauda, ka apsūdzības kukuļa pieprasīšanā viņš noliedz, saistot tās ar politiku.

Viņam esot atļauja ieroča un ar to saistīto piederumu lietošanai un glabāšanai, par ko KNAB esot informēts.

Kriminālprocess saistīts ar izglītības iestāžu pārbūves iepirkumu, kurā par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve". Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecināja, ka kopējā līguma summa par izglītības iestādes Parādes ielā 7 pārbūvi ir 2 730 347 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. "Modus būve" iepirkumā tika izvēlēta četru pretendentu konkurencē.

Foto: LETA

LSM