Ceturtdiena, 25 Aprīlis 2024

Vārda diena: Līksma, Bārbala

Dzīve ir jāmīl vairāk nekā dzīves jēga.

Fjodors Dostojevskis

Līdz 1. oktobrim vēl var pieteikties dalībai BJC „JAUNĪBA” pulciņos

Jaunais mācību gads jau ir sācies. Un, lai gan vasaras piedzīvojumi ir garām, Daugavpils skolēniem ir lieliska iespēja interesanti, radoši un izzinoši darboties arī rudens, ziemas un pavasara mēnešos. Šādu iespēju jau vairāku gadu desmitu garumā daugavpiliešiem sniedz Bērnu un jauniešu centrs “Jaunība”. Pieteikumi dalībai tā interešu izglītības pulciņos vēl tiek pieņemti līdz 1.oktobrim.
Šobrīd BJC “Jaunība” ir vairāk nekā 50 pulciņu profili, apmēram 170 grupas un gandrīz 2 500 audzēkņu (daudzi no viņiem apmeklē divus vai pat trīs dažādus pulciņus). Nodarbības notiek gan vairākās iestādes filiālēs un brīvā laika pavadīšanas klubos dažādās pilsētas apkaimēs, gan „lielajā” „Jaunības” ēkā, kas ilgus gadus atradusies Tautas ielā 7, bet šo mācību gadu uzsāka jaunajās telpās Saules ielā 7, kur iepriekš atradās Daugavpils Saskaņas pamatskola.

Pārcelšanās uz jaunajām telpām sniedza lielu impulsu iestādes attīstībai, īpašu izmanību veltot STEM jeb tehniskās jaunrades jomai: tiek modernizēti raķešu modelisma, roboelektronikas un radioelektronikas kabineti, iegādāti jauni darbgaldi, 3D printeri, lāzerprinteri un cits aprīkojums, kas ļaus bērniem kvalitatīvi un produktīvi pētīt tehniskos procesus.

Jaunajā mājvietā plašākas iespējas paveras arī kultūrizglītībai, kas ir vēl viens svarīgs BJC „Jaunība” darbības virziens. Ēkā Saules ielā 7 ir iekārtotas divas labi aprīkotās deju zāles ar ģērbtuvēm un dušām, tāpēc izdevās palielināt deju grupu skaitu un arī izveidot jaunus pulciņus.

Šajā mācību gadā sāks darboties Tik-tok pulciņš, jauna deju grupa „Lumina”, datorspēļu laboratorija un datorgrafikas pulciņš sākumskolas vecuma bērniem un daudzi citi interesanti pulciņi, kuru pilns saraksts pieejams centra vietnē www.jauniba.lv. Tepat ir atrodama arī informācija par iespēju pieteikties nodarbībām. Tālruņi uzziņām: 65437370, 27081032.

BJC “Jaunība” ar nepacietību gaida tikšanos ar esošajiem un jauniem draugiem!

Daugavpils.lv