Ceturtdiena, 28 Marts 2024

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Nav nekā nogurdinošāka par cilvēku, kuram vienmēr ir taisnība.

Agata Kristi

Kultūras pilī notiks jauniešu tautas deju ansambļu koncerts “Lai rīb tautu istabiņa”

10. decembrī plkst. 17.00 Daugavpils Kultūras pils Lielajā zālē notiks latviešu skatuviskās tautas dejas kolektīvu koncerts “Lai rīb tautu istabiņa”, kurā piedalīsies jauniešu deju ansambļi “Laismeņa”, “Ačkups” un “Austris”.

Daugavpils Vienības nama deju ansamblis “Laismeņa” (mākslinieciskā vadītāja Diāna Soldāne), Rīgas Stradiņa Universitātes tautas deju ansamblis “Ačkups” un Rīgas Celtniecības koledžas deju ansamblis “Austris” (mākslinieciskā vadītāja Elita Treilone) ierindojas starp spēcīgākajiem Latvijas deju kolektīviem un izdejo plašu repertuāru, nodrošinot skatuviskās tautas dejas saglabāšanu un izkopšanu. Priecājamies par iespēju uzņemt pie sevis šāda līmeņa kolektīvus, būt kopā un baudīt mīlestību pret deju, kā arī iedvesmot citus pilsētas un reģiona dejotājus un dejas mākslas cienītājus.

Koncertā tiks izdejotas latviešu skatuviskās tautas dejas zelta fonda un vecmeistaru pērles, kuras daudziem skatītājiem ir mīļas un labi zināmas, kā arī jauno horeogrāfu radītās dejas, kuras ienes jaunas dvesmas. Koncerts nav iedomājams arī bez XVII Deju svētku lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs” repertuāra dejām, kuras visi A grupas jauniešu deju ansambļi kopā izdejos Daugavas stadionā 2023. gada jūlijā.

Ieeja bez maksas.


Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.

Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552