Piektdiena, 29 Marts 2024

Vārda diena: Agija, Aldonis

Tu kļūsti par to, kam tici.

Opra Vinfreja

Daugavpilī jaunas promenādes būvei plāno ņemt kredītu 0,8 miljonu eiro apmērā

Daugavpilī plāno vēl vienas promenādes un aktīvās zonas izbūvi Jauno Stropu apkaimē. Tā būs kilometru gara un būs kā turpinājums jau izbūvētajai promenādei gar Stropu ezeru un Daugavpils reģionālo slimnīcu. Tam Daugavpils dome ņems aizņēmumu gandrīz 800 000 eiro apmērā un paredz, ka līdz ar šīs promenādes izbūvi pilsētā tiks radītas vismaz deviņas jaunas darbavietas un jauni tūrisma piedāvājumi.

Pēc plašām diskusijām Daugavpils domes ārkārtas sēdē ar divām balsīm ''pret'' lēmums par jaunas promenādes ar aktīvās atpūtas zonu izbūvi pieņemts. Jaunā promenāde būs jau ceturtā jaunbūvētā promenāde pilsētā.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns kartē izrādīja vietu, kur pēc pilsētas domes iecerēm plānots būvēt jauno promenādi gar Stropu ezeru. Plānotā jaunā promenāde 1000 metru garumā būs turpinājums jau esošajai.

Lai īstenotu dzīvē iecerētos plānus, Daugavpils dome atbalstīja aizdevuma ņemšanu gandrīz 800 000 eiro apmērā. Pret šādu aizņēmumu iestājās no Daugavpils novada partijas ievēlētais deputāts Pēteris Dzalbe, norādot, ka šobrīd nav īstais laiks šādiem aizņēmumiem.

No Latgales partijas, "Latvijas attīstībai" saraksta ievēlētais Igors Aleksejevs noraidīja, ka promenāde būs tukša naudas šķērdēšana.

Kad vēl, ja ne šobrīd, ir pēdējā iespēja pašvaldībai saņemt aizņēmumu uz izdevīgumiem noteikumiem un īstenot pilsētai projektu, ko turklāt atbalstījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, norādīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa").

Promenādes būvnieks konkursa kārtībā ir noskaidrots, tā būs kompānija "Binders", kas piecu pretendentu vidū piedāvāja zemāko izmaksu tāmi. Darbiem jāsākas jau tuvākajā laikā.

Bažas par darbu pabeigšanu laikā raisa nemitīgais būvmateriālu cenu kāpums, ar ko saskarsies būvnieks, un riski pasūtītājam par tāmes pieaugumu būvdarbu laikā. Jau šobrīd Daugavpilī kopš pērnā gada uzsākti astoņi būvprojekti sastopas ar šo problēmu.

LSM