Ceturtdiena, 28 Marts 2024

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Es labāk miršu no kaisles nekā no garlaicības.

Vinsents van Gogs

Meža Mackeviču poligonā sākušās mācības; NBS aicina būt saprotošiem

Meža Mackeviču poligonā Augšdaugavas novada Vaboles pagastā sākusies aktīva militāra rosība. Tur un apkārtnē notiek plānotā Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīru un zemessargu apmācība, kā arī vienlaikus notiek zemessargu pamatapmācības nometne.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm. 

"Nekādu satraukumu šīm mācībām nevajadzētu radīt, jo poligona apkārtnē cilvēki vairāk vai mazāk ir pieraduši pie šīm aktivitātēm, bet iedzīvotāju ievērībai gribētu pateikt to, ka aktīvās apmācības laikā vajadzētu izvairīties no iešanas ogot, sēņot šajā teritorijā, kura ir atzīmēta kā poligona teritorija. Mācību laikā labāk izvairīt no saskarsmes gan ar [militāro] tehniku, gan karavīriem," norāda Zemessardzes 3. Latgales brigādes virsseržants Guntars Lizdiks.

Brigādes jauno zemessargu pamatapmācības nometne poligonā sākusies 7. augustā un ilgs trīs nedēļas. Lauka kaujas iemaņu programmā no 17. līdz 19. augustam karavīri tiks apmācīti orientēšanās jomā, bet no 24. līdz 26. augustam tiks organizēti tā dēvētie sausie treniņi (uguns un kustība bez munīcijas). Tāpat arī katru nedēļu pa pāris dienām notiek Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona Mīnmetēju baterijas apmācības.

LSM.lv