Ceturtdiena, 28 Marts 2024

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Visam ir savs skaistums, bet ne katrs to var ieraudzīt.

Konfūcijs

Uzdāvini atklātni baltkrievu Salavecim un saņem saldo dāvanu!

Ziemassvētku priekšvakarā, Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs organizē akciju “Es novēlu Daugavpilij…”. Izveidojot ar savām rokām apsveikuma atklātni, to varēs apmainīt pie baltkrievu Salaveča, pretī saņemot saldo dāvanu un nofotografēties ar to.

Ziemassvētku laiks ir brīnumu, burvības, kluso ģimenes vakaru laiks. Šajā laikā gribās palēnināt dzīves ritmu un aizdomāties par mūžīgo, mīlestību pret to, kas ir apkārt, nodarboties ar rokdarbiem. Tieši šajā laikā baltkrievu namos notika Pilipovskie vakari (Піліпаўскія вячоркі). Klusajos pirms Ziemassvētku vakaros jaunās baltkrievu meitenes nodarbojās ar rokdarbiem – vērpa, adīja, izšuva, auda, nodarbojās ar vicinanku izgatavošanu, dziedāja dziesmas un gatavojās Ziemassvētkiem.

Baltkrievu kultūras centrs aicina ņemt dalību akcijā “Es novēlu Daugavpilij…” un pavadīt savu vakaru radošajā atmosfērā. Lai piedalītos akcijā jums būs nepieciešama iedvesma un nedaudz māksliniecisko prasmju. Izveidojiet atklātni ar savām rokām, ierakstiet tajā Jaunā gada apsveikumu un uzdāviniet to baltkrievu Salavecim.

Atklātni varēs nodot Salavecim un Sniegbaltītei 2021.gada 17.decembrī no plkst. 16.00 – 17.00 pie izrotātās Ziemassvētku arkas (Alejas un Rīgas ielas krustojumā), pretī saņemot saldo Jaungada suvenīru un nofotografēties ar brīnumainajiem varoņiem. Jūsu atklātnes un apsveikumus redzēs visa Daugavpils un visa pasaule online telpā.

Dalībai Ziemassvētku akcijā nav vecuma ierobežojumu. Sakarā ar epidemioloģisko situāciju, lūdzam ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Baltkrievu kultūras centrs